Sengeflow: 4 sengeautomater og central sengevaskfunktion

På Regionshospitalet Gødstrup sikres sengeflowet af 4 sengeautomater (elevatorer), som er placeret centralt i hvert af  sengetårnene.
Alle sengeautomaterne har forbindelse til den centrale sengevaskfunktion på plan 3. Sengene bliver således ikke gjort rene på stuerne, med på hospitalets centrale sengevaskfunktion på plan 3, hvor sengene også redes op og vedligeholdes.

Rene senge står maksimalt 24 timer i sengeautomaten. Herefter vil sengeautomatens styresystem sende en alarm til den centrale sengefunktion om, at sengen skal vaskes og redes op på ny.

Sengeautomaterne kan kun bruges til transport af standard senge. Børnesenge, bariatriske senge og specialmadrasser bestilles via opgavesystemet og transporteres manuelt.


Betjening af sengeautomaterne og arbejdsgange

Servicepersonale og udvalgte dele af det kliniske personale kan betjene sengeautomaterne på en touch-skærm placeret på gangen uden for sengeautomaten. 

Arbejdsgange:

Bestil og hent en ren seng:

  • Via sengeautomatens touch-skærm kan man bestille en ren, opredt seng. Den bliver leveret i sengeautomaten og skal derefter køres manuelt til den relevante sengestue

Send uren seng til vask:

  • Når en seng er uren, fjernes linnedet fra sengen. Servicepersonale kører sengen til en sengeautomat, og den stilles ind i sengeautomaten.
  • Sengen tages ud af senge automaten på plan 3 og køres til den centrale sengevaskfunktion. Her varetages vedligehold, vask af seng/madras og opredning. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Betjening af Opus 7-sengen

Opus 7 bliver standardsengen i Gødstrup.

Den er vandtæt og kan derfor gå i automatisk sengevask. Desuden har den en del nye funktioner, som du kan blive bekendt med i videoen:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hent brugsanvisning til bariatiske senge

 

 

Revideret 10-08-2023